ویروس پیرولا یا همان کرونا پیرولا، پس از سویه جدید اومیکرون، این روزها نام سویه جدید دیگری به نام سویه پیرولا شنیده میشود، این سویه تاکنون در هشت کشور شناسایی شده که با نزدیک شدن به فصل پاییز و شیوع آنفلوآنزا باید علائم این سویه و تفاوت آن با ویروس آنفلوآنزا را بدانیم. سویه جهش یافته جدید کرونا با نام علمی BA.2.86 که «پیرولا» هم نامیده میشود، نخستین بار ماه گذشته در دانمارک شناسایی شد. این سویه حامل بیش از 35 جهش در بخشهای کلیدی این ویروس در مقایسه با سویه XBB سویه اومیکرون ویروس کرونا است. کارشناسان معتقدند پیرولا یا BA.2.86 از زیرمجموعه BA.2اومیکرون گرفته شده است.
انجام آزمایش کرونا در تبریز در معتبرترین آزمایشگاه
خطر جهشهای ایجادشده در سویه جدید کرونا چیست؟
سازمان جهانی بهداشت پیشتر پیرولا را به عنوان گونهای «تحت نظارت» شناسایی کرده است. گونههای تحت نظارت از نظر این نهاد بینالمللی به مواردی گفته میشود که یا باعث بیماری شدیدتر میشوند یا در مقابل واکسنها مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده هم اعلام کرده که سویه پیرولای ویروس کرونا ممکن است در افرادی که قبلا به کووید-19 مبتلا شدند یا واکسن کرونا را دریافت کردهاند هم عفونت ایجاد کند.
علائم سویه پیرولا
علائم نوع جدید شامل آبریزش بینی، گرفتگی بینی، درد عضلانی، سردرد، خستگی، عطسه، سرفه بدون خلط و همراه با خلط، صدای گرفته و گلودرد و تغییر حس بویایی است .تصور میشود که این علائم بین بزرگسالان و کودکان مشابه باشند.
پیشگیری و درمان سویه جدید ویروس کرونا
رعایت پروتکلهای بهداشتی شامل استفاده از ماسک در افراد در تماس با بیماران یا افراد سالمند و دارای بیماریهای زمینهای و نقص ایمنی، شستوشوی مداوم دستها با آب و صابون و رعایت فاصله اجتماعی همچنان از راههای پیشگیری از این سویه ویروس کرونا به شمار میرود. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC)، آزمایشهای تشخیصی و داروهای موجود برای درمان کرونا همچنان برای تشخیص و درمان BA.2.86 نیز مؤثر هستند. آژانس بهداشتی ایالات متحده توصیه میکند که سالانه واکسنهای کووید و واکسنهای تقویتکننده کووید را همراه با ایمنسازی آنفولانزا بهروز نگه دارید. کشور انگلیس پس از شناسایی سویه پیرولا، برنامههای واکسیناسیون پاییزی آنفولانزا و کووید-19 را از 20 شهریور به عنوان یک اقدام پیشگیرانه آغاز خواهد کرد. کارشناسان نیز تاکید میکنند که اگر هنوز هیچ یک یا همه واکسنهای کووید-۱۹ خود را تزریق نکرده اید، باید فوراً اقدام کنید تا احتمال ابتلا، انتشار و مواجهه با بیماری شدید پیرولا و همه انواع این ویروس را کاهش دهید.
آیا احتمال بازگشت موجهای قبلی کرونا وجود دارد؟
دانشمندان گفتهاند که اگرچه نظارت بر وضعیت گسترش پیرولا ضروری است اما با توجه به ایمنی جمعی ایجاد شده در سراسر جهان که پس از ابتلای دستهجمعی و واکسیناسیون سراسری حاصل شده، بعید است که این سویه بتواند موج تازه و مرگباری از کرونا را ایجاد کند.
وضعیت «پیرولا» در ایران
هنوز این سویه در کشور شناسایی نشده است با این حال ورود پیرولا به ایران محتمل است. معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرده است که گروههای در معرض خطری که از تزریق دوز دوم واکسن آنها یک سال گذشته است باید نسبت به تزریق دوز سوم واکسن اقدام کنند.
آزمایشگاه صدر آمادگی دارد هر گونه آزمایش و تست کرونا را از طریق اکیپ نمونه گیری در محل و در آزمایشگاه انجام داده و نتایج را بصورت آنلاین به مراجعه کنندگان عزیز تقدیم نماید.
بدون دیدگاه