سلامت جامعه کارت

بنابر مواد ۳۹ و ۴۰ آیین نامه اجرایی اصلاح ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، صدور کارت بهداشت برای کلیه متصدیان و شاغلین محترم مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، الزامی و ضروری است. این کارت به منزله تایید سلامت فرد از نظر ابتلا به بیماری های واگیردار انگلی و قارچی است که می تواند از طریق مواد غذایی منتقل شود.

این دستورالعمل در راستای اجرای ماده ۲ آیین نامه اجرایی قانون اصلاح ماده  ۱۳ قانون موادخوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب آذر ماه ۱۳۷۹به منظور کنترل و پیشگیری از انتقال عوامل بیماری به مواد خوردنی آشامیدنی و سایر اشخاص و همچنین تبیین شرایط و نحوه صدور کارت معاینه پزشکی برای متصدیان و کارکنان مراکز تهیه، تولید، نگهداری، حمل و نقل و توزیع، عرضه و فروش مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی تهیه گردیده است.

کارت-بهداشت

مدت اعتبار تایید بهداشت فردی طریق کارت بهداشت

تایید بهداشت فردی و سلامت افراد، با داشتن کارت بهداشت صادره از مراجع ذی صلاح، ممکن و میسر است. با توجه به اهمیت رعایت بهداشت و داشتن سلامت فردی، کارت‌های بهداشت صادر شده، بسته به نوع شغل، دارای مدت اعتبار بین ۶ ماه تا یک سال بوده و پس از آن، فرد باید، نسبت به تمدید آن، اقدام کند. شایان ذکر است که نگهداری و داشتن کارت بهداشت، در محل کار، الزامی می‌باشد و در صورتی که هنگام مراجعه بازرس، کارت بهداشت، در محل، وجود نداشته باشد، به منزله عدم داشتن آن، لحاظ خواهد شد.

مدت اعتبار کارت بهداشت برای دست اندرکاران مواد غذایی که به طور مستقیم با مواد غذایی بسته بندی نشده، تجهیزات مواد غذایی، ظروف و لوازم یا سطوح در تماس مستقیم با مواد غذایی آماده مصرف ارتباط دارند به دلیل اهمیت موضوع شش ماه و برای سایر افراد مشمول یک سال است.

آزمایش های مورد نیاز برای دریافت کارت سلامت

برای دریافت کارت بهداشت با در دست داشتن مدارک مورد نیاز مراجعه به یکی از آزمایشگاه تشخیص طبی وزارت بهداشت یا آزمایشگاه های خصوصی  مورد تایید ، آزمایش‌هایی ممکن است انجام شود که به وضوح اهمیت بهداشتی دارند. این آزمایش‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

آزمایش HIV: آزمایش HIV برای شناسایی ویروس اچ‌آی‌وی، ویروس ایمنی نقص انسانی که به اختصار به عنوان HIV شناخته می‌شود، انجام می‌گیرد.

آزمایش هپاتیت نوع اول (HBS-AG): آزمایش هپاتیت B به منظور بررسی وجود ویروس هپاتیت نوع اول در خون فرد انجام می‌شود.

آزمایش هپاتیت نوع دوم (HCV-AB): این آزمایش برای تشخیص ویروس هپاتیت نوع دوم، که به عنوان HCV شناخته می‌شود، انجام می‌گیرد.

آزمایش STOOL-EXMX3: این آزمایش معمولاً برای بررسی وضعیت مدفوع و شناسایی هر گونه عفونت یا اختلال گوارشی انجام می‌شود.

آزمایش STOOL-CULTURE: این آزمایش به منظور تشخیص عفونت‌های باکتریایی، گوارشی و اختلالات مرتبط با آنها انجام می‌شود.

دستورالعمل و مراحل دریافت کارت بهداشت سلامت

شرح فرآیند صدور کارت تندرستی به صورت مختصر به شرح ذیل می باشد:

-مراجعه متقاضیان دریافت کارت تندرستی به دفاتر پیشخوان

-احراز هویت

-پرداخت هزینه

-مراجعه متقاضی به مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی

-پرداخت هزینه ویزیت پزشک

-مراجعه به پزشک و انجام معاینات و درخواست آزمایش

-مراجعه فرد به آزمایشگاه

-مراجعه مجدد فرد به مرکز خدمات سلامت و مشاهده نتیجه آزمایش فرد

-تصمیم گیری پزشک مبنی بر تائید یا رد صلاحیت فرد

-ارسال نتیجه به دفاتر پیشخوان

-مراجعه فرد به دفتر پیشخوان و دریافت کارت تندرستی

مراحل-صدور-کارت-بهداشت

عواملی تاثیر گذار در ابطال کارت بهداشت

 شرایط اجرای ابطال کارت بهداشت سلامت بدین ترتیب می باشد که از طریق مدیریت سلامت محیط و کار آن معاونت، کد ملی افرادی که دارای یکی از شرایط ذیل می باشند به همراه مستندات مربوطه برای مرکز سلامت محیط و کار ارسال شده و اجرای فرایند ابطال کارت برای افراد اعلام شده، فقط از طریق آن مرکز اعمال خواهد شد

افراد مشمول شرایط اجرای ابطال کارت حداقل یکی از موارد ذیل را باید دارا باشند: 

۱) افرادی که به علت بیماری مدتی توقف کار داشتنه باشند مشروط بر آنکه بیماری و مدت آن توسط  کمیسیون پزشکی تائید شده است، اگر اعتبار کارت آنها تمام شده باشد، پس از ارسال مستندات مربوطه فرد مشمول ابطال کارت می گردد و جریمه تعلق نمی گیرد.

۲) در خصوص ابتلای فرد به بیماری های واگیردار حتی اگر فرد دارای کارت معتبر نیز باشد آن فرد مشمول ابطال کارت می باشد و پس از بهبودی کامل بیماری باید مجدد، درخواست کارت بدهد.

۳) اگر بازرس در حین بازرسی متوجه شود که اعتبار کارت سلامت فرد با شغل وی تناقض دارد، به عبارت دیگر فرد در شغلی فعالیت میکند که دارای اعتبار ۶ ماه باشد ولی آن فرد دارای کارت با اعتبار یک سال می باشد، در آن صورت فرد مشمول ابطال کارت می شود.

مجددا تاکید می گردد کد ملی های اعلام شده از سوی آن معاونت باید به همراه مستندات لازم و مورد تایید باشد و در صورت نقص مستندات فرایند ابطال کارت اعمال نخواهد شد. همچنین متذکر می گردد مسئولیت احراز شرایط فوق الذکر به منظور پاسخگویی احتمالی به دیوان محاسبات به عهده آن معاونت محترم می باشد.

دانلود کامل دستورالعمل دریافت کارت بهداشت

دانلود فایل کامل وزارت بهداشت برای دریافت کارت سلامت و همچنین مراحل اخذ و نمونه آزمایش برای هر یک از مشاغل در زیر پیوست شده است لطفا برای دریافت فایل کامل بصوزت PDF بر روی لینک مورد نظر کلیک کنید.

download_icon دانلود دستورالعمل دریافت کارت بهداشت سلامت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


6 + شش =